FinD - Novice - Stanovanja v bivšem Stavbenikovem kompleksu na Oktobrski v Izoli bodo predvidoma predali jeseni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2018

Stanovanja v bivšem Stavbenikovem kompleksu na Oktobrski v Izoli bodo predvidoma predali jeseni

Izola, 20. januarja (STA) - Dela na projektu stanovanjskega kompleksa v Oktobrski ulici v Izoli, ki ga je iz stečajne mase Stavbenika leta 2016 kupil podjetnik Dimitrij Vivoda, potekajo po terminskem načrtu in bodo zaključena nekje do maja. Stanovanja morajo po pogodbi predati do 1. oktobra, a Vivoda meni, da bodo to storili že prej. Za vseh 76 stanovanj pa so že našli kupce.

Stavbenikov nasedli projekt poslovno-stanovanjskega objekta na Oktobrski ulici je julija 2016 na dražbi za 3,2 milijona evrov kupil koprski podjetnik Vivoda. Izklicna cena je bila precej nižja, saj je znašala 1,75 milijona evrov, a je bilo zanimanje precejšnje.

Gre namreč za eno redkih preostalih območjih s takšno namembnostjo v neposredni bližini mestnega središča. Varščino je sicer plačalo pet interesentov, med njimi je bil po tedanjem poročanju medijev tudi poslovnež Gašpar Gašpar Mišič v navezi z Delavsko hranilnico.

Dela na objektu, ki zajema 76 stanovanj in štiri poslovne prostore, trenutno potekajo po terminskem načrtu, je za STA povedal Vivoda, ki računa, da bi nekje do maja morali z deli tudi zaključiti. Treba bo sicer poskrbeti še za ureditev zunanje okolice kompleksa, za kar je zadolžena občina, ki pa je zagotovila sredstva v proračunu in tudi pripravlja razpis, zato koprski podjetnik ocenjuje, da bo tudi to narejeno v roku.

Pogodbeni rok za predajo stanovanj kupcem je 1. oktober, je še navedel Vivoda. "ampak mislim, da bomo to storili že prej".

Sicer je bilo tudi zanimanja za nakup stanovanj precej. Tako so po besedah Vivode že prodali "vse", poleg tega pa je še prek 180 "potencialnih kupcev", ki so pripravljeni odkupiti stanovanja, če bi kateri od kupcev odstopil od pogodbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar