FinD - Novice - Za člana uprave SDH 13 kandidatov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.1.2018

Za člana uprave SDH 13 kandidatov

Ljubljana, 19. januarja (STA) - Na mednarodni javni razpis za člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) se je prijavilo 13 kandidatov. Kot so danes sporočili iz SDH, je nominacijska komisija nadzornega sveta SDH v četrtek preverila izpolnjevanje pogojev in bo oblikovala ožji nabor kandidatov.

Kot je določil razpis, ki je bil objavljen decembra lani, bo nominacijska komisija s kandidati, izbranimi v ožji izbor, opravila razgovore. Član uprave bo imenovan za štiriletni mandat.

V upravi SDH trenutno sedita predsednica Lidia Glavina in članica Nada Drobne Popovič, tretjega člana pa nadzorniki ob imenovanju Glavine niso imenovali.

Februarja lani, ko so nadzorniki Glavino po odstopu Marka Jazbeca imenovali za predsednico uprave SDH, je prvi nadzornik holdinga Damjan Belič povedal, da nihče od kandidatov za tretjega člana uprave ni ustrezal želenemu profilu, zato se je nadzorni svet odločil, da zaključi kandidacijski postopek in se izbornega postopka vnovič loti po popolnitvi nadzornega sveta.

Mesto tretjega člana uprave se je sicer izpraznilo, ko je oktobra 2016 iz uprave sporazumno odšla Anja Strojin Štampar.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar