FinD - Novice - Vlada imenovala štiri nove člane nadzornega sveta RTVS
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.1.2018

Vlada imenovala štiri nove člane nadzornega sveta RTVS

Ljubljana, 18. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji imenovala štiri nove člane nadzornega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) - Matjaža Medveda, Ireno Ostrouško, Petra Majerja in Marka Kerina, so po seji sporočili z vlade. Sicer nadzorni svet RTVS sestavlja 11 članov, od katerih jih pet imenuje državni zbor, štiri imenuje vlada, dva člana pa še zaposleni.

Zdajšnjim članom nadzornega sveta nacionalne RTV hiše bo štiriletni mandat potekel 28. januarja. Državni zbor je pet novih nadzornikov imenoval že 14. decembra, in sicer Damjana Damjanoviča, Andreja Graha Whatmougha, Aleksandra Igličarja, Stanko Premuš in Matjaža Rakovca. Imenoval jih je na predlog političnih strank.

Konec januarja bo potekel tudi mandat aktualnega programskega sveta RTVS. Državni zbor je za nove svetnike na predlog gledalcev in poslušalcev imenoval Marijo Aleš, Ladislava Ambrožiča, Matjaža Juharta, Mateja Koširja, Žigo Kušarja, Marijo Matildo Orešnik Ocvirk, Gašperja Salobirja in Jelko Stergel. Na predlog političnih strank je imenoval Igorja Prodnika, Jožeta Poglajna, Cirila Baškoviča, Petro Ložar in Vesno Ugrinovski.

Predsednik republike Borut Pahor pa je nedavno za nova člana programskega sveta javne radiotelevizije imenoval Gezo Erniša na predlog Evangeličanske cerkve v Sloveniji in Janeza Juhanta na predlog Slovenske škofovske konference.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar