FinD - Novice - Soglasje vlade finančnemu načrtu ZZZS
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.1.2018

Soglasje vlade finančnemu načrtu ZZZS

Ljubljana, 18. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji dala soglasje k finančnemu načrtu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Tako bo ZZZS letos po načrtu razpolagal z 2,85 milijarde evrov, kar je 162 milijonov evrov oz. 6,03 odstotka več kot lani. Največ dodatnega denarja bo šlo za povečanje programa zdravstvenih storitev.

Skupščina ZZZS je predlog finančnega načrta sprejela 12. januarja. Višji prihodki ZZZS v letošnjem letu vključujejo tudi sredstva, ki jih bo zavod prejel iz državnega proračuna. Tako bo 40 milijonov evrov prejel po noveli zakona o zdravniški službi, ki je strošek specializacij in pripravništev prenesla z javne zdravstvene blagajne na državni proračun.

Dodatno bo ZZZS iz proračuna prejel 18 milijonov evrov za izvedbo posebnega vladnega projekta za skrajševanje čakalnih dob in povečanje kakovosti zdravstvene obravnave. Od tega bo osem milijonov evrov namenjenih variabilnemu delu plače v zdravstvu, 10 milijonov pa za nadaljevanje izvajanja enkratnih dodatnih programov za skrajševanje nedopustnih čakalnih dob.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar