FinD - Novice - Cene stanovanjskih nepremičnin v EU rasle tudi v lanskem tretjem četrtletju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.1.2018

Cene stanovanjskih nepremičnin v EU rasle tudi v lanskem tretjem četrtletju

Luxembourg, 18. januarja (STA) - Stanovanjske nepremičnine so se tako v območju z evrom kot na ravni EU v tretjem lanskem četrtletju na letni ravni podražile, in sicer za 4,1 oz. 4,6 odstotka. Na četrtletni ravni so v obeh območjih zrasle za 1,7 odstotka, je danes objavil Eurostat. V Sloveniji so cene na letni ravni beležile 7,9-, na četrtletni ravni pa 0,4-odstotno rast.

Cene, merjeno z indeksom, ki zajema vse nepremičnine, ki jih kupijo gospodinjstva (stanovanja, samostojne hiše, vrstne hiše itd.), so se v tretjem četrtletju na letni ravni najbolj zvišale na Češkem (+12,3 odstotka), Irskem (+12 odstotkov) in na Portugalskem (+10,4 odstotka), medtem ko so upadle v Italiji (-0,9 odstotka).

Stanovanjske nepremičnine pa so se v primerjavi z drugim lanskim četrtletjem najbolj podražile na Irskem (+5,7 odstotka), Malti (+4,3 odstotka) in na Nizozemskem (+3,7 odstotka), pocenile pa so se v Romuniji (-1,6 odstotka), na Finskem in v Italiji (v obeh za -0,5 odstotka) ter na Cipru (-0,3 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar