FinD - Novice - Sodišče priznalo za 4,1 milijarde evrov terjatev do Agrokorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.1.2018

Sodišče priznalo za 4,1 milijarde evrov terjatev do Agrokorja

Zagreb, 17. januarja (STA) - Zagrebško sodišče, ki obravnava gospodarske zadeve, je objavilo seznam priznanih in prerekanih terjatev do koncerna Agrokor. Priznanih terjatev je po novem za 31,04 milijarde kun (4,1 milijarde evrov), kar je za 10,4 milijarde kun manj od predloga izredne uprave. Razlika predstavlja terjatve, ki so jih upniki medsebojno prerekali oz. izpodbijali.

Vodja izredne uprave Agrokorja Ante Ramljak je novembra lani priznal za 41,23 milijarde kun (okoli 5,5 milijarde evrov) terjatev do koncerna in jih prerekal za 16,54 milijarde kun (približno 2,2 milijarde evrov). Do slednjih se sodišče v tem postopku ni opredeljevalo.

Sodišče je sedaj objavilo rešitev za prvotno objavljen seznam priznanih terjatev, iz katerih je izvzelo terjatve, ki so predmet spora med upniki. Ti imajo sedaj osem dni časa, da se na odločitev sodišča pritožijo. Začeli so teči tudi roki za oblikovanje razredov upnikov in oblikovanje stalnega upniškega odbora.

Med prerekanimi terjatvami ima največjo v višini osem milijard kun (1,1 milijarde evrov) ruska Sberbank, med prerekanimi terjatvami, okoli katerih se upniki ne morejo sporazumeti, pa ima največji delež Adris Grupa, ki izpodbija za 9,9 milijarde kun (1,32 milijarde evrov) terjatev.

Iz Slovenije so med največjimi upniki s priznanimi terjatvami do vseh družb iz koncerna Agrokor Mercator, ki ima priznanih za 8,4 milijona evrov terjatev, in Izet Rastoder, ki ima za 5,3 milijona evrov priznanih terjatev. Več kot milijon evrov priznanih terjatev ima tudi Perutnina Ptuj, seznam sodišča povzemajo Finance.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar