FinD - Novice - Opozorilna stavka v nemškem Oplu namenjena francoskim lastnikom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.1.2018

Opozorilna stavka v nemškem Oplu namenjena francoskim lastnikom

Frankfurt, 17. januarja (STA) - Zaposleni v Oplovih tovarnah v Nemčiji so izvedli opozorilno stavko, s katero so želeli novemu lastniku, francoskemu proizvajalcu PSA, sporočiti, da ne bodo pristajali na odpuščanja. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so v sindikatu IG Metall na konflikt s francoskimi lastniki pripravljeni.

Predsednik močnega sindikata IG Metall, ki zastopa delavce v kovinarski in elektroindustriji, Jörg Hofmann, je danes nagovoril okoli 6000 stavkajočih delavcev v glavni Oplovi tovarni v Rüsselsheimu. Kot je poudaril, prestrukturiranje nemškega proizvajalca, ki se je v preteklosti soočal s številnimi težavami, brez podpore delavcev ne bi uspelo.

Po poročanju dpa jim je tudi zagotovil, da so v sindikatu pripravljeni na morebiten konflikt z lastniki, če bi bila v Oplu ogrožena delovna mesta. Družba sicer zaposluje okoli 38.000 delavcev, polovico v tovarnah v Rüsselsheimu, Kaiserslauternu in Eisenachu.

PSA, ki ima pod okriljem tudi znamki Peugeot in Citroen, je družbo Opel skupaj z njenim odvisnim britanskim podjetjem Vauxhallom kupil avgusta lani od General Motorsa.

Več tisoč zaposlenim v Oplovih tovarnah so z novim letom oklestili število delovnih ur, kar bo sicer po besedah predsednika sveta delavcev Wolfganga Schäfer-Kluga omogočilo prostor za podrobnejše pogovore o prestrukturiranju posameznih poslovnih enot.

Ministrski predsednik Hessna Volker Bouffier (CDU) in vodja tamkajšnje opozicije Thorsten Schäfer-Gümbel (SPD) sta delavcem že zagotovila podporo, še poroča agencija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar