FinD - Novice - Davčna reforma oklestila dobiček Bank of America
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.1.2018

Davčna reforma oklestila dobiček Bank of America

New York, 17. januarja (STA) - Ameriška banka Bank of America je v lanskem zadnjem četrtletju ustvarila 2,1 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 50,2 odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2016, vendar več od napovedi. Banka je padec dobička pripisala enkratnim stroškom, povezanim z davčno reformo, ki so v zadnjem trimesečju lanskega leta dosegli 2,9 milijarde dolarjev.

Prihodki banke so se na medletni ravni povečali za 2,2 odstotka na 20,4 milijarde dolarjev, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Banka je sicer zaradi višjih obrestnih mer povečala prihodke iz naslova obresti.

Izvršni direktor banke Paul Donofrio je ob objavi poslovnih rezultati ocenil, da je za banko še eno močno četrtletje, v katerem so previdno upravljali s stroški in nadaljevali investicije v nove tehnologije, ki bodo olajšale poslovanje strank.

Več ameriških podjetij je v zadnjem lanskem četrtletju poročalo o izgubi na račun sprememb, ki jih je prinesla davčna reforma ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Reforma med drugim prinaša znižanje stopnje davka od dohodkov pravnih oseb na 21 odstotkov, kar zahteva novo vrednotenje odloženega davčnega premoženja in obveznosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar