FinD - Novice - Svet UKC Ljubljana danes o razpisu za generalnega direktorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.1.2018

Svet UKC Ljubljana danes o razpisu za generalnega direktorja

Ljubljana, 17. januarja (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo danes določil razpis za generalnega direktorja UKC. Prav tako bodo sprejeli sklep o prenehanju delovanja projektnega sveta za otroško srčno kirurgijo.

Razpis za generalnega direktorja je potreben zato, ker je svet zavoda krivdno razrešil dosedanjega generalnega direktorja Andraža Kopača, od začetka leta pa UKC kot v. d. generalnega direktorja vodi Aleš Šabeder.

Kopaču so v razrešitvi očitali neustrezno ukrepanje v programu otroške srčne kirurgije. Zaradi slabih odnosov sta program prejšnje leto zapustila edina domača kirurga, ki sta se šolala za otroška srčna kirurga. Posledično pa je vlada tudi sprejela sklep, da izloči program iz UKC in ustanovi samostojen zdravstveni zavod, ki bo obravnaval otroke in odrasle s prirojenimi srčnimi napakami.

Tako ni več potreben projektni svet za otroško srčno kirurgijo, ki je deloval v okviru UKC Ljubljana. Zato bo svet danes obravnaval predlog o prenehanju delovanja tega sveta.

Poleg tega bodo pregledali nerealizirane sklepe sej sveta UKC v lanskem in predlanskem letu, obravnavali bodo strategijo informatike v UKC ter odzivno poročilo na revizijo računovodskih izkazov UKC.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar