FinD - Novice - V Novem mestu otroke vselili v novi vrtec brez uporabnega dovoljenja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.1.2018

V Novem mestu otroke vselili v novi vrtec brez uporabnega dovoljenja

Novo mesto, 16. januarja (STA) - V novi novomeški otroški vrtec Videk, ki ga je Mestna občina Novo mesto zgradila v Bršljinu, so pred tednom, brez da bi zanj dobili uporabno dovoljenje, vselili 110 otrok. Na novomeški občini so za STA pojasnili, da uporabnega dovoljenja niso dobili zaradi še potekajočega zunanjega urejanja, za vselitev pa so se odločili po dogovoru s starši.

Na novomeški občini so zapisali, da se je občinska uprava zaradi pereče prostorske stiske po posvetovanju z vodstvom vrtca in s starši ter ob pisnih zagotovilih izvajalca, nadzornikov in drugih pristojnih o ustreznosti notranjih prostorov vrtca, odločila, da omogočijo uporabo novih prostorov, v prihodnjih tednih pa si bodo prizadevali za čimprejšnje končanje zunanjih površin, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Vrtec je namreč končan, dela pa potekajo le še na zunanjih površinah, ki jih otroci pozimi ne bodo uporabljali. Dodali so, da je izdaja uporabnega dovoljenja povezana z gradbenim dovoljenjem, ki se nanaša na objekt skupaj z njegovo zunanjščino.

Na hkratne očitke nekaterih, da vrtca Videk še niso vpisali v razvid vrtcev, in da naj bi novomeški občini zmanjkalo denarja za plačilo izvajalcu, so odgovorili, da so prošnjo za vpis že poslali ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter da so sredstva za omenjeno naložbo zagotovljena. Izvajalcu pa "plačujemo upravičen del stroškov", so še zapisali.

Po podatkih novomeške občine bo novi bršljinski vrtec občino brez davka stal nekaj več kot 870.000 evrov, zgradili pa so ga v leseni montažni tehniki. V vrtcu so šest igralnic, štiri za prvo starostno in dve za drugo obdobje, razdelilna kuhinja, dva prostora za dodatne dejavnosti, osrednji prostor, namenjen športnim dejavnostim in prostor za vodstvo vrtca.

Otrokom bodo po končanju zunanjega urejanja na razpolago tudi obsežne zunanje igralne površine, do katerih je dostop možen neposredno iz notranjih igralnic, so še sporočili z novomeške občine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar