FinD - Novice - Svetovni turizem lani z najkrepkejšo rastjo v sedmih letih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Svetovni turizem lani z najkrepkejšo rastjo v sedmih letih

Madrid, 15. januarja (STA) - Po vsem svetu so lani našteli 1,32 milijarde mednarodnih turistov, kar je sedem odstotkov več kot v letu 2016. Gre za najvišjo rast v zadnjih sedmih letih, h kateri je največ prispevala Evropa, je danes objavila Svetovna turistična organizacija (UNWTO).

Rast v lanskem letu je bila s tem precej nad trendom zadnjih let, ko so bila zvišanja okoli štiriodstotna. Močan zagon bo po oceni UNWTO vztrajal tudi v letošnjem letu, ko organizacija računa na zvišanje števila tujih turistov na ravni med štirimi in petimi odstotki.

Izredna je bila rast prihodov mednarodnih turistov v evropskih državah. Kot izpostavlja UNWTO, gre namreč za precej zrelo regijo, rast pa so vodile sredozemske destinacije. Evropa je lani sprejela osem odstotkov več turistov kot v letu 2016.

Osemodstotno rast je zabeležila tudi afriška regija. Azijsko-pacifiško območje je imelo šestodstotno, Bližnji vzhod petodstotno in obe Ameriki triodstotno rast.

V UNWTO razloge za krepitev turizma vidijo tudi v globalnem gospodarskem okrevanju - med drugim se je dvignila poraba turistov iz Brazilije in Rusije, ki sta prej beležili več let padcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar