FinD - Novice - Vrednost gradbenih del med januarjem in novembrom višja za skoraj 17 odstotkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Vrednost gradbenih del med januarjem in novembrom višja za skoraj 17 odstotkov

Ljubljana, 15. januarja (STA) - Vrednost opravljenih gradbenih del v prvih 11 mesecih lanskega leta je bila za 16,9 odstotka višja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v istem obdobju predhodnega leta. Novembra lani je vrednost gradbenih del na mesečni ravni narasla za 2,2 odstotka, v medletni primerjavi pa je bila višja za 21,2 odstotka.

Danes objavljeni podatki statističnega urada kažejo, da je bila vrednost gradbenih del na stavbah med januarjem in novembra na letni ravni višja za 28,5 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 12,8 odstotka.

Vrednost novembra opravljenih del na stavbah je bila na mesečni ravni nižja za 0,6 %odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa je bila višja za 5,4 odstotka. "Tokrat je bila vrednost opravljenih gradbenih del v tekočem mesecu tretjič zaporedoma višja kot v prejšnjem mesecu," so izpostavili na statističnem uradu.

Na letni ravni pa je bila vrednost gradbenih del na stavbah višja za 28,1 odstotka, medtem ko je na gradbenih inženirskih objektih narasla za 18,2 odstotka.

Vrednost novembra opravljenih gradbenih del je bila za 30,1 odstotka nižja od povprečja za leto 2010, in sicer na obeh vrstah objektov. Na stavbah je bila nižja za 42,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 21,1 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar