FinD - Novice - Renault poročal o rekordni lanski prodaji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Renault poročal o rekordni lanski prodaji

Pariz, 15. januarja (STA) - Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je lani prodal rekordnih 3,76 milijona vozil po vsem svetu, kar je 8,5 odstotka več kot leto prej, sporočilo podjetja povzema francoska tiskovna agencija AFP. Največjo rast prodaje so zabeležili na Kitajskem, kjer je prodaja zrasla za 17 odstotkov.

Kot so sporočili iz Renaulta, so rast prodaje zabeležili v vseh regijah. V Evraziji so lani prodali 16,6 odstotka več vozil kot leto prej, v Evropi pa so zabeležili 5,6-odstotno rast. Po besedah vodje prodaje Thierryja Koskasa strategija podjetja še naprej prinaša rezultate.

Kot poroča AFP, je Renault rast prodaje zabeležil že peto zaporedno leto. Pod okrilje koncerna poleg znamke Renault spadajo še Dacia, Alpine in Samsung Motors, od lani pa tudi ruska Lada.

Koskas je napovedal, da bo podjetje tudi v letošnjem letu zasledovalo trend rasti in internacionalizacije podjetja. Renault je sicer ohranil mesto vodilnega evropskega proizvajalca električnih vozil z 23,8-odstotnim tržnim deležem.

V francoskem podjetju pričakujejo, da bodo rast prodaje zabeležili tudi v letu 2018, v katerem naj bi se globalna prodaja povečala za 2,5 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar