FinD - Novice - Volkswagen lani z rekordno globalno prodajo avtomobilov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Volkswagen lani z rekordno globalno prodajo avtomobilov

Detroit, 15. januarja (STA) - Nemški avtomobilski koncern Volkswagen je lani po svetu prodal največ vozil istoimenske znamke doslej. Prvi mož znamke Herbert Diess je na mednarodnem severnoameriškem avtomobilskem sejmu v Detroitu dejal, da je globalna prodaja lani zrasla za 4,2 odstotka na 6,2 milijona avtomobilov.

"Lansko leto je bilo najboljše leto za Volkswagen doslej," je v Detroitu dejal Diess. Medtem ko je globalna prodaja Volkswagnovih vozil zrasla za 4,2 odstotka, so samo na Kitajskem zabeležili 5,9-odstotno rast. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so lani na Kitajskem prodali 3,2 milijona vozil, kar je več kot polovica vseh prodanih avtomobilov.

Rast prodaje so zabeležili tudi v ZDA, Rusiji in Braziliji, čeprav vse te države Volkswagnu predstavljajo precej manjši trg kot Kitajska. V Evropi je prodaja padla za 0,1 odstotka, predvsem na račun prodaje v Nemčiji, kjer so zabeležili 4,7-odstotni padec.

Diess je po poročanju AFP na mednarodnem sejmu ponovil tudi opravičilo družbe, ki se je jeseni 2015 zapletla v okoljski škandal s prirejanjem podatkov o izpustih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar