FinD - Novice - Lactalis odpoklical 12 milijonov škatel mleka v prahu v 83 državah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Lactalis odpoklical 12 milijonov škatel mleka v prahu v 83 državah

Pariz, 14. januarja (STA) - Direktor francoskega mlekarskega giganta Lactalis Emmanuel Besnier je danes pojasnil, da so zaradi suma salmonele odpoklicali 12 milijonov škatel otroškega mleka v prahu v 83 državah. Francoski gospodarski minister Bruno Le Maire je sicer že po petkovem srečanju z Besnierjem pojasnil, da so se za to odločili zaradi težav z izločanjem proizvodov.

Besnier je za današnjo izdajo časnika Journal du Dimanche povedal, da zdaj ne bo treba več iskati okuženih izdelkov. "Vedo, da morajo vse umakniti s polic," je dejal po navedbah francoske tiskovne agencije AFP.

Le Maire je sicer že po petkovem srečanju z direktorjem Lactalisa povedal, da bodo umaknili vse proizvode iz s salmonelo okuženega obrata v Craonu, ne glede na datum proizvodnje. S tem se želijo po njegovih besedah izogniti težavam z izločanjem izdelkov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V preteklih dneh so v javnost prišle informacije, da so v nekaterih trgovskih centrih v Franciji zaradi napak pri izločanju prodajali tudi izdelke, ki so bili že odpoklicani. V začetku decembra so namreč odpoklicali zgolj izdelke, proizvedene po 15. februarju 2017.

V Franciji so po podatkih z 9. januarja zabeležili 35 okužb s salmonelo pri otrocih, mlajših od šest let, ki so uživali Lactalisovo mleko. En primer so zabeležili v Španiji, v Grčiji pa en primer preiskujejo.

Besnier, ki je doslej molčal, je v danes objavljenem pogovoru zagotovil, da bodo vsem prizadetim družinam izplačali odškodnino. Obljubil pa je tudi sodelovanje v preiskavi, ki jo je konec decembra lani sprožilo francosko tožilstvo, poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar