FinD - Novice - Konjiški proračun letos zakoličen pri skoraj 13 milijonih evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Konjiški proračun letos zakoličen pri skoraj 13 milijonih evrov

Slovenske Konjice, 14. januarja (STA) - Konjiška občina je tik pred novim letom dobila proračun za letošnje leto, ki predvideva 12,7 milijona evrov odhodkov. Ob načrtovanih 11,9 milijona evrov prihodkov bodo luknjo v predvolilnem letu zapolnili s skoraj milijonom evrov najetega posojila. Približno tretjina tega denarja bo namenjena vlaganjem.

Kot pravi župan Slovenskih Konjic Miran Gorinšek, gre z reprogramom posojil za skoraj 14 milijonov evrov, s katerimi morajo med drugim zagotoviti sredstva za dokončanje dveh velikih in že začetih investicij - novogradnji vrtcev v Ločah in na Prevratu, ki bosta zaključena že v začetku tega leta.

Letos so na 150.000 evrov povečali znesek za vzdrževanje javnih cest, s katerimi upravljajo krajevne skupnosti, in s tem ter še nekaterimi dodatnimi sredstvi nakazali boljši trend vzdrževanja občinskih cest v naslednjih letih.

Med željami za naslednje obdobje so po besedah Gorinška predvsem ureditev dodobra uničene ceste pod Škalcami med Slovenskimi Konjicami proti Zrečam, ki bo odvisna tudi od izida pogovorov z lastnikom zemljišč. Ob tem načrtujejo tudi ureditev povezave od Dobrave proti Zrečam.

Tokratnega proračuna se lahko veselijo tudi krajani Zbelovega, kjer bodo predvidoma začeli z gradnjo novega mostu in kanalizacijskega sistema, posledično pa naj bi se okoljsko ministrstvo lotilo tudi gradnje protipoplavnih nasipov, za kar so državna sredstva že zagotovljena.

V letošnjem proračunu je tudi že del denarja za gradnjo krožišča pri vstopu na avtocesto v Tepanju, pa tudi za nekatere cestne projekte, kjer občina sodeluje pri projektih, ki jih sicer pelje država.

Po lanskem zaprtju letnega kopališča zaradi preslabega vzdrževanja v preteklih letih jih letos čaka tudi začetek tega projekta. Občina se je odločila za novogradnjo, ki naj bi bila končana do poletja prihodnje leto, za letos pa so v ta namen pripravili 280.000 evrov. Skupaj je projekt sicer ocenjen na skoraj 850.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar