FinD - Novice - Daimlerjev Car2Go lani z močno rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Daimlerjev Car2Go lani z močno rastjo

Frankfurt, 14. januarja (STA) - Car2Go, podružnica nemškega avtomobilskega proizvajalca Daimler za izposojo avtomobilov prek mobilne aplikacije, je lani zabeležila 30-odstotno rast strank. Storitev je uporabilo 2,97 milijona ljudi, s čimer je v svojem sektorju Car2Go ohranil vodilni položaj, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Car2Go je ena izmed storitev, ki omogočajo izposojo avtomobila prek mobilne aplikacije in brez obiska poslovalnice. Mnogi tovrstne storitve vidijo kot prihodnost na področju mobilnosti, saj z enostavno in ugodno izposojo odpade potreba po lastništvu avtomobila.

"Rast smo zabeležili na vseh področjih: številu strank, dolgotrajnosti izposoje in izkoriščenosti vozil. To smo dosegli v vseh regijah, kjer smo aktivni," je dejal glavni izvršni direktor Car2Go Olivier Reppert.

Stranke so si avtomobile znamk Mercedes-Benz in Smart od podjetja lani izposodili 24-milijonkrat, s čimer so bila vozila okoli 38-odstotno izkoriščena. Največ registriranih strank imajo v Berlinu, Madridu in zahodnokitajskem mestu Chongqing.

Daimler je izposojo avtomobilov ponudil leta 2008, dobičke pa z njo kuje le v nekaterih mestih. V zadnjem obdobju so vse glasnejše govorice o združitvijo z DriveNow, konkurenčnim ponudnikom v lasti avtomobilskega proizvajalca BMW in podjetja za klasično izposojo avtomobilov Sixt.

Medtem ko je DriveNow manjši od Car2Go, pa je dobičkonosen in beleži rast števila uporabnikov. Lani je imel 1,03 milijona strank, kar na letni ravni pomeni 25-odstotno rast. Trenutno deluje s 6000 avtomobili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar