FinD - Novice - V inkubatorju Saša so lani odprli 12 novih podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

V inkubatorju Saša so lani odprli 12 novih podjetij

Velenje, 14. januarja (STA) - V inkubatorja Saša v Velenju so lani odprli 12 novih podjetij in s tem 23 novih delovnih mest. Kot je povedala direktorica inkubatorja Karla Sitar, si bodo leto 2017 zapomnili po izjemni energiji mladih ter po intenzivnem programu in tempu, ki so se ga držali čez celo leto.

Prav tako je lani inkubator, ki deluje v Podjetniškem centru Standard v Velenju, sodeloval v evropskih projektih. Spodbudili so tudi nekaj podjetniških idej, kot sta programa Podjetniški trampolin in Balkan Start:up.

Velenjska občina sicer nove podjetniške ideje spodbuja že pri osnovnošolcih in dijakih, ki skozi podjetniške krožke pridobivajo znanja in veščine, potrebne za uspeh v podjetništvu in tudi v življenju samem. Lani je tako Saša inkubator za mlade organiziral dva startup vikenda, na katerih je sodelovalo 150 dijakov, ki so oblikovali 36 dijaških ekip.

Razvoju idej in prestopu v inovativno podjetništvo je bilo posvečenih več kot 800 ur osebnega svetovanja ekipe inkubatorja in zunanjih mentorjev.

Inkubator Saša pokriva območje Savinjsko-šaleške regije in ustvarja podporno okolje za razvoj podjetništva v regiji.

S promocijo in zagotavljanjem podpornih storitev za nastanek in razvoj inovativnih podjetij na tem območju želijo spodbudili posameznike z inovativnimi idejami, da jih predstavijo in s pomočjo usposobljenih podjetniških strokovnjakov in razpoložljivih virov tudi uspešno realizirajo. Kot ključni cilj v inkubatorju izpostavljajo, da s povezovanjem in sodelovanjem ključnih subjektov zgradijo učinkovit regionalni podjetniški ekosistem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar