FinD - Novice - Tovornjaki v tretjem četrtletju lani prepeljali 15 odstotkov več blaga
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Tovornjaki v tretjem četrtletju lani prepeljali 15 odstotkov več blaga

Ljubljana, 14. januarja (STA) - Tovorna vozila slovenskih prevoznikov so v lanskem tretjem četrtletju prepeljala 23 milijonov ton blaga, kar je 15 odstotkov več kot leto dni prej. Pri tem se je število opravljenih tonskih kilometrov povečalo za 14 odstotkov na 5,2 milijarde, ugotavlja državni statistični urad.

V notranjem prevozu so slovenska tovorna vozila med lanskim julijem in septembrom prepeljala 15,3 milijona ton blaga in opravila 624,2 milijona tonskih kilometrov. V primerjavi s tretjim četrtletjem 2016 so torej prepeljala 18 odstotkov več blaga ter opravila devet odstotkov več tonskih kilometrov.

V mednarodnem prevozu pa se je količina prepeljanega blaga povečala za devet odstotkov na 7,6 milijona ton in število prevoženih tonskih kilometrov za 14 odstotkov na 4,5 milijarde. Zaradi daljših razdalj so vrednosti podatkov o prevoženih kilometrih tukaj precej višje kot pri notranjem prevozu.

Razmerje med pravnimi in fizičnimi osebami pri cestnem blagovnem prevozu je v prid prvim: pravne osebe so namreč v tretjem četrtletju lani prepeljale skoraj dve tretjini vsega prepeljanega blaga, to je 15,8 milijona ton.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar