FinD - Novice - V okviru krepitve energetske pismenosti zaživela spletna platforma za izobraževanje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

V okviru krepitve energetske pismenosti zaživela spletna platforma za izobraževanje

Ljubljana, 13. januarja (STA) - Projekt krepitve energetske pismenosti En-lite je ta teden še razširil svoje delovanje. Zagnali so namreč spletno platformo za izobraževanje in raziskovanje prožnosti in zanesljivosti pri oskrbi z električno energijo, imenovano iEnergija.

Spletna platforma je na voljo na www.i-energija.si, ustvarjalci iEnergije pa na njej med drugim ponujajo vsebine, povezane z energijo, energetiko in oskrbo z energijo, pa tudi strokovno utemeljene, verodostojne informacije, pripravljene s pomočjo strokovnjakov iz relevantnih organizacij, ki znajo svoja stališča podkrepiti z dejstvi in številkami.

Spletno mesto ponuja tudi hitri pregled aktualnih energetskih projektov: aktivni odjemalec, črpalna hidroelektrarna Kozjak, Delfi, Flex4Grid, FutureFlow, Sincro.Grid, Sumo, števčni merilni sistem in tehnološka nadgradnja popolnega simulatorja Nuklearne elektrarne Krško.

Poleg tega so na spletni platformi na voljo informacije o hidroelektrarnah, jedrski energiji, prenosnem omrežju, naprednih sistemskih hranilnikih energije, regulatorju in napovedovanju proizvodnje iz obnovljivih virov energije.

Poslanstvo projekta En-lite je sicer krepitev glasu stroke v javnih in medijskih razpravah ter v izobraževanju o energiji in energetiki, piše na spletni strani projekta www.en-lite.si. Pred približno tremi leti je v okviru projekta že izšel priročnik Energetska pismenost: Osrednja načela in temeljne usmeritve za izobraževanje o energiji, ki je namenjen krepitvi energetske pismenosti med različnimi skupinami deležnikov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar