FinD - Novice - Nemški potrošniki želijo cenejše klice v EU
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2018

Nemški potrošniki želijo cenejše klice v EU

Berlin, 13. januarja (STA) - Nemški potrošniki zahtevajo cenejše telefonske klice v EU, saj so prepričani, da na področju regulacije telekomunikacij v EU obstaja velika praznina, zaradi česar sami dražje plačujejo klice v preostale države unije. Vodja nemškega zveznega združenja potrošnikov (VZBV) Klaus Müller je napovedal konec "kraj" s strani telekomunikacijskih operaterjev.

Kljub temu, da je EU junija lani ukinila stroške mobilnega gostovanja, pa Nemci opozarjajo na po njihovem mnenju "zanimive" prakse zaračunavanja telefonskih klicev.

Špance klic iz Španije v Nemčijo stane enako kot notranji klici, medtem ko morajo Nemci za klice v Španijo odšteti precej več kot za notranje klice.

Pomanjkanje nadzora in regulacije telekomunikacijskim operaterjem omogočajo hitre in velike zaslužke, je opozoril vodja nemškega zveznega združenja potrošnikov.

Evropejci sicer od lanskega poletja med potovanjem po državah EU unije za klice, kratka sporočila in prenos podatkov prek mobilnega interneta plačujejo enako ceno kot doma, brez dodatnih ali skritih stroškov. Kljub temu pa se cene in pogoji precej razlikujejo med članicami.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar