Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.1.2018

Povpraševanje po obveznicah kitajskega Tencenta krepko preseglo ponudbo

Peking, 12. januarja (STA) - Kitajski tehnološki velikan Tencent je z izdajo obveznic zbral pet milijard dolarjev. Povpraševanje po njih je za osemkrat preseglo ponudbo, saj se je ponudb nabralo za 41 milijard dolarjev. V podjetju velikega zanimanja po obveznicah niso želeli komentirati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupina Tencent, ki je znana po zelo popularni videoigri Honour of Kings in socialni platformi WeChat, je v četrtek ponudila štiri vrste obveznic z zapadlostjo od pet do 20 let. S ponudbo obveznic je ciljala predvsem na ameriške vlagatelje.

Leta 2015 je Tencent s podobno ponudbo obveznic zbral 2,5 milijarde dolarjev, novembra lani pa na hongkonški borzi z javno ponudbo delnic svoje spletne založbe China Literature zbral 1,1 milijarde dolarjev.

Tencent si prizadeva okrepiti svoj položaj v zabavni in igralniški industriji, ne skriva pa želje po prodoru na mednarodni trg. V ZDA je skupina že investirala v aplikacijo Snapchat in v avtomobilskega proizvajalca Teslo.

Nedavno je Tencent vstopil tudi v navzkrižno lastništvo s švedskim Spotifyjem, ki velja za največjega svetovnega pobudnika pretočne glasbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar