FinD - Novice - Povpraševanje po obveznicah kitajskega Tencenta krepko preseglo ponudbo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.1.2018

Povpraševanje po obveznicah kitajskega Tencenta krepko preseglo ponudbo

Peking, 12. januarja (STA) - Kitajski tehnološki velikan Tencent je z izdajo obveznic zbral pet milijard dolarjev. Povpraševanje po njih je za osemkrat preseglo ponudbo, saj se je ponudb nabralo za 41 milijard dolarjev. V podjetju velikega zanimanja po obveznicah niso želeli komentirati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupina Tencent, ki je znana po zelo popularni videoigri Honour of Kings in socialni platformi WeChat, je v četrtek ponudila štiri vrste obveznic z zapadlostjo od pet do 20 let. S ponudbo obveznic je ciljala predvsem na ameriške vlagatelje.

Leta 2015 je Tencent s podobno ponudbo obveznic zbral 2,5 milijarde dolarjev, novembra lani pa na hongkonški borzi z javno ponudbo delnic svoje spletne založbe China Literature zbral 1,1 milijarde dolarjev.

Tencent si prizadeva okrepiti svoj položaj v zabavni in igralniški industriji, ne skriva pa želje po prodoru na mednarodni trg. V ZDA je skupina že investirala v aplikacijo Snapchat in v avtomobilskega proizvajalca Teslo.

Nedavno je Tencent vstopil tudi v navzkrižno lastništvo s švedskim Spotifyjem, ki velja za največjega svetovnega pobudnika pretočne glasbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar