FinD - Novice - Kitajski svetovni trgovinski presežek lani padel
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.1.2018

Kitajski svetovni trgovinski presežek lani padel

Peking, 12. januarja (STA) - Kitajska je lani za 7,9 odstotka povečala izvoz, uvoz pa se je okrepil za 15,9 odstotka, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kljub temu, da je Kitajska trgovinski presežek s svetom nekoliko zmanjšala, pa se je ta z ZDA povečal za 11,5 odstotka in se ustavil pri 275,8 milijarde dolarjev.

Trgovinski presežek Kitajske z ostalim svetom je lani padel za 17 odstotkov, se je pa povečal presežek z ZDA, kar je občutljiva tema za tamkajšnjega predsednika Donalda Trumpa.

Kitajska je lani izvoz v ZDA povečala za 11,5 odstotka, kar je trgovinski presežek povečalo za 10 odstotkov na 275,8 milijarde dolarjev. Na presežek Kitajske v trgovini z ZDA so še poseben občutljivi v Trumpovi administraciji, ki je lani na uvožene kitajske dobrine uvedla nove tarife.

Na kitajski carini so pojasnili, da je Kitajska tudi lani gradila močne temelje za stabilno rast trgovinske menjave. Ob tem ko svetovno gospodarstvo nadaljuje z okrevanjem, pa tudi obeti za prihodnje leto ostajajo optimistični, tamkajšnjo carinsko upravo še povzema AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar