FinD - Novice - Zaradi davčnih olajšav plače v ZDA povišuje celo Walmart
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.1.2018

Zaradi davčnih olajšav plače v ZDA povišuje celo Walmart

New York, 11. januarja (STA) - Ameriška trgovska veriga Walmart, ki je znana po izjemno nizkih plačah za svoje delavce, je sporočila, da bo zaradi konec lanskega leta sprejetih davčnih olajšav za podjetja povišala plače. Osnovna plača pri Walmartu je trenutno devet dolarjev na uro, od februarja naprej pa naj bi se dvignila na 11 dolarjev na uro.

Walmart namerava povišati plače za okrog milijon ameriških uslužbencev, ki naj bi dobili tudi do 1000 dolarjev izrednega dodatka. Walmart prav tako napoveduje izboljšanje programa porodniškega dopusta, delavcem, ki bodo posvojili otroke, pa bo finančno pomagal.

Glavni izvršni direktor Walmarta Doug McMillon pravi, da trenutno šele ocenjujejo in izračunavajo vse ugodnosti, ki jim jih je prinesla nova davčna zakonodaja v ZDA, in napovedal, da bo ugodnosti za zaposlene, delničarje in stranke verjetno še več.

Walmart je največji zasebni delodajalce v ZDA in njegova najava pozitivnih posledic nove davčne zakonodaje za delavce prihaja po podobnih najavah drugih velikih korporacij, kot so AT&T, Wells Fargo, American Airlines in druge. Po novem zakonu morajo podjetja v ZDA odšteti 21 odstotkov davka na dobiček, prej pa je bila stopnja 35-odstotna.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar