Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.12.2017

Evropske borze v uvodu blizu izhodišč

London/Frankfurt/Pariz, 07. decembra (STA) - Osrednje evropske borze se v uvodnem delu trgovanja gibljejo blizu izhodišč. Trge je nekoliko negativno presenetila novica o oktobrskem upadu nemške industrijske proizvodnje, borzniki pa bodo pozorni tudi na Eurostatovo tretjo oceno gospodarske rasti v evrskem območju in celotni EU v tretjem četrtletju.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 uvodoma pridobiva 0,21 odstotka.

V Londonu je FTSE 100 pridobiva 0,14 odstotka, pariški CAC 40 je šel do zdaj navzgor za 0,29 odstotka, v Frankfurtu pa je DAX 0,27 odstotka nad izhodiščem.

Tečaj evra se ni bistveno spremenil. Ob 10. uri je bil v Frankfurtu vreden 1,1794 dolarja, kar je 0,08 odstotka pod izhodiščem.

Trge je danes nekoliko negativno presenetila objava nemškega statističnega urada Destatis, da se je industrijska proizvodnja v največjem evropskem gospodarstvu oktobra drugi mesec zapored zmanjšala. V primerjavi s septembrom je upadla za 1,4 odstotka, trgi pa so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pričakovali 0,8-odstotno rast. Kakšnih večjih skrbi glede zdravja nemškega gospodarstva novica ni prinesla, saj velika večina kazalnikov kaže na njegovo zelo dobro sliko.

V nadaljevanju dneva bo evropski statistični urad Eurostat objavil tretjo oceno gospodarske rasti v evrskem območju in celotni EU v tretjem letošnjem četrtletju.

Indeksi na osrednjih azijskih borzah so se danes večinoma zvišali. Tokijski Nikkei 225 je pridobil 1,45 odstotka, hongkonški Hang Seng je 0,28 odstotka nad izhodiščem, za 0,51 odstotka je poskočil tudi indeks sydneyjske borze All ordinaries. Padec (-0,50 odstotka) so zabeležili v Seulu, na šanghajski borzi pa danes ne trgujejo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar