Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.9.2017

Avtomobilska industrija si obeta rast povpraševanja v vzhodni Evropi

Frankfurt, 13. septembra (STA) - Avtomobilski proizvajalci, ki so se zbrali na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu, si obetajo, da bo povpraševanje v prihodnje raslo. Rast naj bi poganjalo predvsem okrepljeno povpraševanje iz vzhodne Evrope, kjer si lahko ljudje zaradi boljših razmer privoščijo nove avtomobile.

Prodaja avtomobilov v vzhodni Evropi je v prvih treh mesecih leta na letni ravni narasla za 14 odstotkov na skoraj 700.000, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Samo na Poljskem, sicer sedmem največjem evropskem avtomobilskem trgu, je prodaja narasla za 15,5 odstotka na 277.000.

Skupno naj bi prodaja v vzhodni Evropi, ki se razteza od Estonije na severu in Bolgarije na jugu, letos dosegla rekordnih 1,3 milijona avtomobilov, kar bo na letni ravni predstavljajo 10-odstotno rast. Rast naj bi bila sicer malo počasnejša od lanskega leta, ko je bila 16-odstotna.

Rast v vzhodni Evropi bo presegla tiso v zahodni. Avtomobilski proizvajalci veliko potenciala vidijo predvsem v Bolgariji in Romuniji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar