Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.9.2017

Mercator od Konzuma v BiH prevzel prvih 25 prodajaln

Sarajevo, 13. septembra (STA) - Slovenski trgovec Mercator je od 7. septembra do danes od hrvaškega Konzuma prevzel 25 svojih nekdanjih prodajaln v Bosni in Hercegovini, je potrdil predsednik uprave Konzuma BiH Tomislav Bagić. Krmilo v preostalih 58 trgovinah v BiH, ki jih je po Agrokorjevem prevzemu Mercatorja prevzel Konzum, bo Mercator prevzel do konca septembra.

Bagić je poudaril, da Konzum v BiH posluje stabilno ter da je zmanjšal dolgove do dobaviteljev s 75 milijonov konvertibilnih mark (37,5 milijona evrov) na 40 milijonov konvertibilnih mark. Mesečno beležijo promet v višini 55 milijonov konvertibilnih mark (27,5 milijona evrov), je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na obisku v Sarajevu sta bila danes tudi izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Ante Ramljak in predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki sta se srečala s tamkajšnjimi politiki in predstavniki gospodarstva. Ramljak je med drugim napovedal, da bo Agrokor dokapitaliziral Konzum BiH ter poplačal dolgove dobaviteljem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar