Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2017

Unicredit v odprodajo 17,7 milijarde evrov nedonosnih naložb

Milano, 17. julija (STA) - Italijanska skupina Unicredit je napovedala, da bo prenesla za 17,7 milijarde evrov slabih posojil oz. nedonosnih terjatev na dve družbi, ki bosta v večinski lasti in v upravljanju skupine Fortress Investment oz. sklada Pimco. Unicredit bo v obeh ohranil manjšinski delež.

Unicredit se osredotoča na krepitev in optimizacijo kapitalskega položaja in kakovosti sredstev, ob tem pa želi ohraniti prožnost za izkoriščanje strateških priložnosti, so danes sporočili iz banke.

Največja italijanska banka Unicredit, ki ima banko tudi v Sloveniji, je prodajo slabih terjatev v bruto vrednosti 17,7 milijarde evrov napovedala že lani ob objavi triletne strategije.

Pred tem se je med drugim umaknila iz poljske banke Pekao, prodala upravljalca premoženja Pioneer Investment in v začetku letošnjega izvedla 13-milijardno dokapitalizacijo.

V prvem letošnjem četrtletju je ustvarila 907 milijonov evrov dobička, medtem ko so se prihodki na letni ravni povečali za 3,4 odstotka na 4,8 milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar