Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2017

Plača za maj navzgor

Ljubljana, 17. julija (STA) - Povprečna bruto plača za maj je znašala 1613,73 evra in se je v primerjavi s plačo za april zvišala nominalno za 1,4 odstotka, realno za 0,7 odstotka. Povprečna neto plača za maj pa je bila 1050,78 evra in s tem od plače za april nominalno višja za 1,2 odstotka, realno pa za 0,5 odstotka, je danes sporočil statistični urad.

Tako povprečna bruto in neto plača za maj sta se v primerjavi z lanskim majem nominalno povečali za 3,4 odstotka. Realno pa sta bili višji za 1,9 odstotka.

Povprečna plača za maj je bila v mesečni primerjavi v zasebnem sektorju višja za 1,8 odstotka, v javnem pa za 0,4 odstotka. V institucionalnem sektorju država je bila višja za 0,1 odstotka.

Povečanje neto plače za maj je bilo v mesečni primerjavi najbolj opazno v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro, za 5,7 odstotka. V tej dejavnosti je bila izplačana tudi najvišja povprečna mesečna neto plača za maj, ki je znašala 1525,36 evra.

Opazneje ali za 4,2 odstotka se je zvišala tudi v dejavnosti gradbeništvo ter za 3,7 odstotka v dejavnosti oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja.

Po statističnih regijah se je neto plača za maj zvišala. Najbolj ali za 3,9 odstotka se je v primerjavi s plačo za april povečala v primorsko-notranjski regiji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2017

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2016

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar