Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2017

Ameriška podjetja se pri zaposlovanju srečujejo s težavami pri iskanju delovne sile

Washington, 17. julija (STA) - Številna ameriška podjetja se pri zaposlovanju srečujejo s težavami, ker ne najdejo primerne delovne sile, zato so nekatera že povišala obljubljene plače, kaže danes objavljena raziskava ameriškega združenja poslovnih ekonomistov. Četrtletna raziskava je sicer pokazala nekaj manj optimizma glede gospodarske rasti v prihodnjem letu.

Čeprav so ameriška podjetja nekoliko manj optimistična glede gospodarske rasti v naslednjih štirih četrtletjih, večinoma menijo, da bo ta presegla dva odstotka, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ker je stopnja brezposelnosti nizka, imajo, kot kažejo rezultati raziskave, delodajalci vse več težav z iskanjem primerne delovne sile.

"Več kot tretjina sodelujočih je poročala o težavah pri zaposlovanju," je pojasnila Emily Kolinski iz združenja. Delež podjetij, ki poročajo o višjih plačah, pa se je od aprila povečal za osem odstotnih točk na 47 odstotkov. Tolikšen je bil tudi delež sodelujočih, ki v prihodnjih treh mesecih pričakujejo rast plač.

Polovica od 101 podjetja, ki so sodelovala v raziskavi, je v minulem četrtletju poročala o rasti prihodkov od prodaje, potem ko je bilo v predhodnem četrtletju takih le 45 odstotkov sodelujočih.

Podjetja sicer po napovedi ameriškega predsednika Donalda Trumpa o spodbudah za investicije sicer še niso opazneje spreminjala svojih načrtov za zaposlovanje in investicije. Le 12 odstotkov podjetij pa je napovedalo spremembo dolgoročnih strategij zaradi napovedi Trumpa, da ZDA odstopajo od pariškega podnebnega sporazuma.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar