Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2017

Pogajanja o plačnih anomalijah v tem tednu še intenzivnejša

Ljubljana, 17. julija (STA) - Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo popoldne nadaljevali pogajanja o plačnih anomalijah. Pogajanja se intenzivirajo in bi lahko v enem delu prešla v sklepno fazo, česar si, kot zagotavljajo, želijo na obeh straneh. Danes bodo znova poskušali priti do kompromisnega predloga za plačno skupino J.

O delovnih mestih, ki so uvrščena v skupino J, kamor sodijo številni najslabše plačani javni uslužbenci, se pogovarjajo na skupnih pogajanjih reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. V petek, ko so se sestali nazadnje, je vladna stran podala svoj protipredlog, ki pa za sindikate ni bil sprejemljiv. Zato danes pričakujejo, da bodo vladni pogajalci prišli z novim predlogom.

A minister za javno upravo Boris Koprivnikar že ves čas opozarja na finančni okvir, po katerem je za odpravo plačnih anomalij na voljo 70 milijonov evrov. Ob pogajanjih za plačno skupino J pa po resorjih potekajo ločena pogajanja še za ostala delovna mesta. Tudi o poteku slednjih naj bi govorili na skupnih pogajanjih v tem tednu, ko naj bi se po ponedeljku sestali še v torek ter sredo. Minister Koprivnikar pa bi lahko nato v četrtek preveril še stališče vlade.

V dogovoru, ki so ga sklenili konec lanskega leta, so predvideli, da bodo javni uslužbenci, uvrščeni do vključno 26. plačnega razreda, pridobili pravico do izplačila višje plače s 1. julijem, torej z avgusta izplačano plačo, ostali s 1. oktobrom. Po nekaterih informacijah naj bi v prvi fazi iskali dogovor za javne uslužbence do 26. plačnega razreda, tako v plačni skupini J kot ostalih, ter za pooblaščene uradne osebe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2017

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2016

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar